İstiklal Marşı bestelerini dinledim. Çok güldüm. Tiksinç buldum. Kendimden nefret ettim. Sonra İstiklal marşı bestelerini beğenmediğim için vatan haini olur muyum diye kendime sordum: “ı ıh salak mısın be olmazsın tabiki” cevabını aldım. Ya hu marşımız resmen şebeleğe döndürülmüş bu ne yaa!
Ümraniye Belediyesi’nce, İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı dolayısıyla “2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı” onuruna düzenlenen “Ünlülerin Sesinden İstiklal Marşının 11 Farklı Bestesi” adlı program, TİM Maslak Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Gecede, İstiklal Marşının Anadolu’nun farklı yörelerinde çalınmış 11 bestesinden oluşan eserleri Fatih Erkoç, Kubat, Zara, Mustafa Ceceli ve Zuhal Olcay seslendirdi. Sanatçılara 55 kişilik Boğaziçi Senfoni Orkestrası eşlik etti. Sanatçılar tarafından seslendirilen 1921 yılına ait besteler özel bir arşivden alındı.
Bana göre yapılmış bu İstiklal Marşı besteleri Türkiye’ye de Türk’lere de uygun değil. Merhum Mehmet Akif’in yoğun vatanseverlik duygularıyla yazdığı istiklal marşının senfoni orkestrasıyla çalınan ve şarkıymışçasına “şakınan” besteleri, ne Türk’lük ne de Türkiye ile bağdaşmaz “görüşündeyim”. İstiklal Marşı’nın şiir olarak okunması daha anlamlı ve güzel. Mehmet Akif Ersoy’un kemiklerini sızlatmayın bu şarkı türkü havalarıyla.