Ey ondan, yirmiden fazla site açan ve güncelleyen, google adsense gelir rekoru kırmaya çalışan WordPress admini, sözüm sana. Çok kısa kesicem.
Bir hostta subdomainiydi, domainiydi 5’ten fazla “wordpress blog” site barındıran biriysen kesinlikle bluehost hosting firmasını önermiyorum. Neden mi? Çünkü aynı sayıdaki wordpress blog sitenle hostgator.com’da hiçbir zaman yaşamayacağın problemleri, bluehost “çok sayıdaki wp bloglarınız nedeniyle trafik yoğunluğu var, bu nedenle siteleriniz ağır açılıyor/kapanıyor” vs. diyerek sana bolca yaşatacak.
bluehost hakkında sadece bir wordpress blog’um (birkafadanherses.com) varken bluehost’ta hiçbir problem yaşamadım. ancak ne zamanki onlarca site açtım ve güncellemeye başladım, sitelerimin hiti, dolayısıyla da trafiği yükseldi, bluehost bana bu ay ettiği kalleşliği etti iki sene kadar önce.. hostgator.com‘a geçtim sonra.. tabii bluehost’a lanet ederek (geçen sene).. ve inanın hostgator.com’da sitelerimin bir gün bile kapandığına şahit olmadım. site kapanmasını bırakın, ağır açılma gibi bir durum bile söz konusu değildi.
bluehost nasıl birden fazla siteniz/blog’unuz varsa ve bu siteler host firmasına wordpress gibi ağırlık yapan altyapıya sahipse hangi hosting firması wordpress için daha iyi derseniz, hostgator.com’u şiddetle öneririm. her ihtimale karşı birde wordpress bloglarınızın daha hızlı açılması ve trafiğinizin CPU’ya yük bindirmemesi için wp super cache eklentisini her bir wordpress blog’unuzda aktif edin. son olarak, zırt pırt host değiştirmeyin babuşlar, bir hostta hesap açıp o hesabın süresini uzatarak yolunuza devam edin.. çünkü wordpress fazla savrulmaya gelmiyor yedeklerinin (yazı, resim, etiket, resim galerileri, media dosyaları vs.) bir kısmını geride bırakıp yeni taşıyacağınız hosta getiremeyebiliyor.. benim o hosttan bu hosta, bu hosttan şu hosta taşınıyorum derken bir sürü resim galerim silindi misal.. ha arşiviniz azsa sorun olmuyor bu konuda, ama arşiviniz birkaç yıllıksa durum vahim, hele de postlarda resim galerisi bol bir siteniz varsa.. yıllarca verdiğiniz emek boşa gidebilir..
ha bunları yapmayacak, bluehost.com’un o aptal hostunda mı barındıracaksın sitelerini? o zaman sen uyurken saatlerce kapanan, ağırlıktan açılmayan sitelerinden gelecek gelirlerin %50’den fazla düşmesine hazırlıklı olmalısın dostum! çünkü; bluehost limitsiz filan değil, sadece limitsiz host hizmeti verdiğini iddia eden ancak limitsiz host vermeyen bir hosting firması!!!
Geri izleme: yumurta kapıya dayandı mı ne? | Bir Kafadan Her Ses
merhaba arkadaşım. ben de tam bluehost tan host alacaktım ama bu yazıyı okuyunca vazgeçtim. Ciddi misin bu konuda. Bir de hostgator gerçekten iyimi. bu zamana kadar herhangi bir problem ile karşılaştın mı ?? limitsiz alan ve bandgenişliği sunan hangi host firmalarını önerirsin.??? acil sorularımı cevaplarsan çok makbule geçer. Vesselam…
Aslında sınırsız host bir yalan. Trafiği ortalamadan yüksek bir site ile günlük 1000-2000 hitli kendi halinde bir iki site barındır yine cpu aşıyor. Dolayısıyla hostgator da aynı zamanla anladım. Cloudflare kullanın mutlaka birde. Özellikle trafik yüksekse.
Çok sağol kardeşim bilgilendirdiğin için bende bakıyordum.
Merhaba,
Genelde kullanıcıların bu tarz sorunları oluyor ama bu demek değildir ki bir firma tek bir sorundan ötürü çok kötü bir hizmet olarak nitelendirilsin.
Öncelikle sizin de bahsettiğiniz gibi sınırsız hosting vs… muhabbeti yalan dolandır. Onu ben de her incelemelerimde olduğu gibi bluehost incelememde de dile getirdim. Detayları şurada okuyabilirsiniz: http://www.incele.co/bluehost-web-hosting-ve-indirim-kuponu/
Ama burada dikkat etmeniz gereken durum eğer çok yükleniyorsanız, yükselteceksiniz. Bir siteden örneğin aylık 300-400 lira kazanıyorsanız, bunun hostingini VPS’ye çevirip 50-60 liralık masraflar yapmak bence oldukça makul. Neticede size bu geliri siteniz sağlıyor ve onu da en sağlam temele oturtmak zorundasınız.
Ayrıca tecrünenizi paylaşmanıza sevindim. İnceleme konusunda sıkıntı çeken bir ülkede açıklayıcı olmak, oldukça zor.
İnternet hayatınızda başarılar dilerim 🙂
Burak